Fylld sufflérulle

Fylld sufflérulle
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld sufflérulle

13 ingredienser

Rulltårta med svamp som kan ätas varm eller kall.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl lagrad ost, riven
  • 4 ägg
  • 2 tsk potatismjöl (eller majsenamjöl)
  • salt

Fyllning:

  • 1 förp champinjoner, skivad [400 g]
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 dl persilja, finhackad
  • salt
  • riven ost och paprikapulver till garnering
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken och låt stuvningen småkoka 3–5 minuter. Tag kastrullen från värmen och rör ner osten. Separera gulorna från vitorna. Rör ner gulorna i stuvningen tillsammans med potatismjölet och smaka av med salt. Låt smeten kallna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem i smeten. Klä en långpanna med smort smörpapper. Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  3. Fräs under tiden den avrunna svampen med vitlök i lite matfett. Salta och vänd ner persiljan.
  4. Vänd upp den gräddade kakan på nytt smörpapper och dra av gräddningspappret. Fördela fyllningen över och rulla ihop från kortsidan. Lägg rullen med skarven nedåt på en smord plåt. Pudra över lite ost och paprika och gratinera i 175° cirka 10 minuter. Servera med sallad.