Fylld potatisrulle med rostad blomkål och dillyoghurt

koket.se
Fylld potatisrulle med rostad blomkål och dillyoghurt
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Fylld potatisrulle med rostad blomkål och dillyoghurt

14 ingredienser

50 min

En vällagad grön middag där potatis likt en rulltårta fylls med en röra på aubergine och lök. Till serveras krispig blomkål med hasselnötter samt en dillig yoghurt.

Se Stefan Ekengren laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 600 g potatis, fast
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 aubergines
  • 3 silverlökar, skivade
  • 50 g smör
  • 1 blomkål, nerplockad i grova buketter
  • 2 dl hasselnötter, rostade
  • ca 150 g parmesanost
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 kruka färsk dill
  • krasse
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och riv potatisen fint. Salta och vrid ut vätskan väl i en handduk. Lägg potatisen i en bunke.
  3. Tillsätt ägg och peppra.
  4. Bred ut smeten i tunt och jämnt lager på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Tillaga i ugnen ca 15 minuter tills den har satt sig.
  6. Dela auberginen på längden. Lägg dem med snittytan upp i en ugnsform. Ringla över lite olivolja
  7. Tillaga dem i ugnen 20-30 minuter tills de är mjuka rakt igenom.
  8. Ta ut potatiskakan och vänd upp på en skärbräda så att den gräddade ytan kommer neråt. Dra försiktigt bort bakplåtspappret.
  9. Ta ut auberginen. Gröp ut köttet och hacka i mindre bitar.
  10. Smält smöret i kastrull, lägg i lök och auberginekött, koka riktigt mjuk. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna helt.
  11. Skär potatiskakan så att det blir fyra jämnstora rektangulära bitar (se klippet för att se hur Stefan gör).
  12. Lägg aubergine- och lökblandningen i mitten och rulla ihop från långsidan till rullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven ner.
  13. Riv över parmesan. Ställ åt sidan.
  14. Sätt ugnen på 180 grader.
  15. Stek blomkålsbuketterna i olivolja och salt några minuter. Tillsätt de grovhackade hasselnötterna och stek ytterligare några minuter.
  16. Blanda yoghurt och dill. Smaka av med salt.
  17. Gratinera potatisrullarna tills osten smält och fått lite färg.
  18. Lägg upp rullarna på tallrik tillsammans med rostad blomkål och dillyoghurt. Toppa med extra riven parmesan och krasse.