Fylld kyckling med tomat- och olivsallad
Fylld kyckling med tomat- och olivsallad
11 ingredienser
"Kycklingstek är en ganska ny detalj i mataffären. Det är helt enkelt urbenad kycklingklubba med skinnet kvar. Perfekt att fylla och rulla ihop som här. Jag knyter ett steksnöre i bomull om kycklingköttet för att det inte ska rulla upp sig." / Tareq Taylor
Ingredienser
- 600-800 g kycklingsteaks
Fyllning
- 15 kalamataoliver utan kärnor
- 4-5 kvistar färsk oregano
- 0,5 citron, fint rivet skal
- 1 dl parmesanost, färskriven
- salt
Tomat- och olivsallad
- 300 g körsbärstomater
- 15 kalamataoliver utan kärnor
- 1 knippe färsk oregano
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
- Lägg kycklingen med skinnsidan nedåt,
- Hacka oliverna och oreganon.
- Blanda hacket med citronskal och parmesanost.
- Fördela fyllningen på köttsidan och rulla ihop. Knyt om med steksnöre till små paket och salta dem lätt.
- Grilla på indirekt värme och under lock i cirka 20 minuter. Flytta kycklingen mot slutet så att den ligger direkt över glöden för att ge den lite mer färg.
- Skär tomaterna i skivor och lägg ut dem på ett serveringsfat tillsammans med oliver och oregano. Ringla över olja och salta.
- Ta bort snöret från kycklingrullarna och skär dem i cirka 2 centimeter tjocka skivor. Lägg ut dem på salladen på fatet och servera.