Fruktkola med citron och kokos

11 röster
Fruktkola med citron och kokos
Foto: Tea Malmegård

Du behöver

  • 170 g citron, skal och saft [ekologiska] [ca 3 st]
  • 3 citrongräs, sönderbankat
  • 450 g rörsocker
  • 30 torkade limeblad
  • 125 g smör
  • 100 g kokosolja
  • 350 g vit choklad

Gör så här

  1. Koka upp citronjuice, zest, citrongräs, socker och limeblad till 115 grader på låg värme och sila sidan av zest, blad och gräs. 
Tillsätt 125 g smör och koka till 124 grader.   Blanda i 100g kokosfett i kolan och häll över 350 g vit choklad.   Förbered en ugnsform (ca 20*30cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop tills smeten är helt emulgerad och häll i ugnsformen. Låt fruktkolan sätta sig över natten. Skär kuber och ät direkt eller slå in i papper och lägg i godisskålen/påskägget!
26 mars 2018