Fruktig kokosmjölkgryta

Fruktig kokosmjölkgryta
Foto: Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Fruktig kokosmjölkgryta

14 ingredienser

ca 25 m

Smakrik gryta med kokosmjölk, jordnötssmör, kikärtor, mango och banan som blir en god måltid till lågt pris och räcker till många.

Se Hanna Olvenmark laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 8 port ris
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, att steka i
  • 2 msk curry
  • 800 ml kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 10 dl kikärtor, kokade
  • 3 bananer (ekologiska)
  • ca 250 g fryst mango
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hacka lök och vitlök fint. Fräs mjuka i en kastrull tillsammans med curryn.
  3. Tillsätt kokosmjölken, de krossade tomaterna och smula ned grönsaksbuljongtärningen. Vispa i jordnötssmöret, så att det blandar sig väl i såsen. Låt puttra i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt kikärtorna, den frusna mangon och bananer skivade i slantar (vill du ha frukt vid sidan av så hoppar du såklart över detta). Låt bli varma i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med det nykokta riset, gärna tillsammans med färsk koriander, soja och eventuellt lite mer frukt om du vill.