Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet i en kastrull.
Vänd i vatten och olja i frö- och mjölblandningen. Blanda väl och låt svälla någon minut.
Tryck ut smeten tunt mellan två bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret.
Tillaga i ugnen ca 1 timme.
Sillröra
Koka äggen ca 8 minuter. Häll av, låt svalna och skala dem.
Häll av matjessillen. Skär i mindre bitar. Strimla gräslök och dill fint. Skala och finhacka rödlöken och hacka äggen.
Blanda samman majonnäs och crème fraiche i en skål. Vänd i sill, dill, gräslök, rödlök och ägg. Vänd försiktigt ner 1/3 av stenbitsrommen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Bryt fröknäcket i bitar. Toppa bitar av fröknäcke med sillröra och stenbitsrom.