Fröknäcke på rismjöl

46 röster
ca 1h
15 bitar
Fröknäcke
Foto: Magnus Fond

Lika gott till frukosten och ostbrickan som till mellanmålet. Krydda med havssalt, kardemumma, rosmarin eller någon annan favoritkrydda. /Sofia

Recepten är anpassade till FODMAP för dig med IBS

Visa mer
ca 1h
15 bitar

Du behöver

  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl kokhett vatten
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Satt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och vatten. Rör ihop till en grötig deg och lägg den på en plåt med bakplatspapper. Lägg ett bakplatspapper ovanpå degen och tryck ut den så tunt du kan.
  3. Dra av pappret och gör rutor med en kniv. Grädda i 50–60 minuter tills knäcket torkat ordentligt. Låt svalna och bryt i bitar.
2 september 2015
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...