Frittata med spenat, oliver och parmesan

Frittata med spenat, oliver och parmesan
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Frittata med spenat, oliver och parmesan

5

11 ingredienser

30 min

Frittata är en matigare variant av omelett som du enkelt kan anpassa efter vad just du råkar ha hemma. Här gör Siri en jättegod vegetarisk variant med potatis, oliver och parmesan. Till frittatan bjuds vitlöksfräst färsk spenat.

Ingredienser

portioner
  • 10 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 gula lökar
  • 6 kokt potatis
  • 1 burk oliver, med vitlöksfyllning eller annan valfri fyllning
  • 80 g parmesanost
  • 400 g färsk spenat
  • 2 klyftor vitlök
  • rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar i en bunke.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och skiva löken tunt. Skär potatisen i skivor. Skiva oliverna.
  4. Stek lök och potatis i generöst med rapsolja i en ugnssäker stor stekpanna. Stek tills löken är mjuk och något gyllene.
  5. Häll på äggblandningen och strö över oliverna.
  6. Riv över parmesanost och tillaga i ugnen i 10 minuter.
  7. Ta ut frittatan och låt svalna i ca 5 minuter. Skär sedan i tårtbitar.
  8. Skala och finhacka vitlöken.
  9. Stek spenaten i rapsolja tills den mjuknat och vätskan kokat bort. Vänd ned vitlöken på slutet i spenaten och rör runt, salta och peppra.
  10. Servera frittatan med vitlöksfräst spenat!