• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Frittata med spenat, lök och inlagd paprika

Frittata med spenat, lök och inlagd paprika
Filip Poon
Filip Poon

Frittata med spenat, lök och inlagd paprika

4 steg att laga

7 ingredienser

20 m

Härlig frittata med spenat, lök och inlagd paprika är både gott och enkelt att laga. Perfekt till både lunch, middag eller som tillbehör på en buffé.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 gula lökar, skivad
  • 12 ägg
  • 35 g spenat
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 4 grillade paprikor, på burk, skivade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva och stek löken i olja på medelvärme i en stekpanna som är ugnssäker ca 3 min.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa lite snabbt. Ha i spenaten, parmesanen och den strimlade paprikan, salta och peppra.
  4. Häll sedan smeten i stekpannan och låt stå på medelvärme i 2 minuter. Ställ sedan in ugnen i ca 10 min. Ta ut och servera direkt!