Frittata med salsiccia och fänkål

41 röster
25 min
4
Frittata med salsiccia och fänkål
Foto: TV4

Frittata är variant på omelett som passar perfekt att fylla med det man tycker om. Här väljer Paolo färs från salsiccaikorv och strimlad fänkål. Bjud gärna med en sallad.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 3 salsiccia, med skinnet borttaget
  • 2 fänkål
  • 1 gul lök
  • 8 ägg
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 msk färsk timjan, repad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör, till formen
  • 2 dl parmesanost, färskriven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Smula salsiccian och fräs den i olivoljan i 3-4 minuter. Lägg över smulorna på en tallrik.
  3. Skala löken. Skölj och ansa fänkålen, dela den och ta bort den lilla stocken. Skär av den gröna blasten och skär sedan fänkålen och löken i tunna skivor.
  4. Använd samma stekpanna som till korvfärsen, stek fänkålen och löken tills de mjuknat något.
  5. Vispa äggen med mjölk i en bunke. Rör i timjan, salt och peppar samt hälften av den rivna osten.
  6. Smörj, med smör, en ugnssäker form med höga kanter. Fördela salsiccia, fänkål och lök jämnt i formen. Häll över äggsmeten försiktigt så att ingredienserna hålls på plats.
  7. Ställ in formen på nedersta falsen i ugnen. Grädda tills ytan fått fin färg och frittatan har stannat, ca 20-25 minuter. Strö över resterande parmesanost.
6 april 2019

Laddar fler recept...