Frittata alla puttanesca
Frittata alla puttanesca
15 ingredienser
30 min
Siri tar alla goda smaker från favoriträtten spaghetti alla puttanesca och gör en välsmakande frittata av dem. En snabb middagsrätt som passar fint att laga mitt i veckan.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 10 ägg
- 0,5 dl mjölk
- 1 gul lök, skivad
- 4 msk olivolja
- 2-3 msk kapris
- 1 dl gröna oliver, gärna castelevetrano
- 300 g körsbärstomater, delade
- 70 g parmesanost
- salt
- peppar
Till servering
- 100 g rucolasallad
- 1 msk olivolja
- 1 citron
- 1 kruka färsk basilika
- parmesanost
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg och mjölk och smaksätt med salt och peppar.
- Stek löken lätt gyllene i olivoljan, häll på kapris, oliver och tomater. Stek till tomaterna blir lite mjuka, ca 2-3 minuter.
- Häll på äggsmeten, rör runt så att allt fördelas jämnt. Riv över parmesan och ställ in i ugnen.
- Baka i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna i 10 minuter.
- Dressa rucola med olivolja, citronsaft och salt. Riv över parmesan.
- Strö basilikablad över frittatan och servera med salladen.