Frittata alla puttanesca

koket.se
Frittata alla puttanesca
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Frittata alla puttanesca

15 ingredienser

30 min

Siri tar alla goda smaker från favoriträtten spaghetti alla puttanesca och gör en välsmakande frittata av dem. En snabb middagsrätt som passar fint att laga mitt i veckan.

Ingredienser

portioner
  • 10 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 gul lök, skivad
  • 4 msk olivolja
  • 2-3 msk kapris
  • 1 dl gröna oliver, gärna castelevetrano
  • 300 g körsbärstomater, delade
  • 70 g parmesanost
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 100 g rucolasallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk basilika
  • parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk och smaksätt med salt och peppar.
  3. Stek löken lätt gyllene i olivoljan, häll på kapris, oliver och tomater. Stek till tomaterna blir lite mjuka, ca 2-3 minuter.
  4. Häll på äggsmeten, rör runt så att allt fördelas jämnt. Riv över parmesan och ställ in i ugnen.
  5. Baka i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna i 10 minuter.
  6. Dressa rucola med olivolja, citronsaft och salt. Riv över parmesan.
  7. Strö basilikablad över frittatan och servera med salladen.