Friterat rispapper med laxtartar

1 röst
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g färsk lax, (salmalax)
  • 0,5 salladslök
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 msk yuzujuice
  • 0,5 msk japansk soja
  • 0,5 msk mirin
  • 3 cm wasabipasta
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 msk vita sesamfrön, rostade
  • 0,5 msk svarta sesamfrön, rostade
  • 40 g forellrom
  • rispapper, vietnamesiska
  • olja, att fritera i

Gör så här

  1. Skär laxen i små kuber och lägg i en kyld skål. Blanda laxen med hackad salladslök, sesamolja, yuzujuice, soja och mirin. Ställ skålen kallt.
  2. Rör ihop wasabi med crème fraiche. Toppa röran med sesamfrön och forellrom.
  3. Värm oljan till 190 grader och fritera ett rispapper. Det reagerar direkt med den heta oljan och fördubblas i storlek. Tag upp rispappret när reaktionen avtar. 
  4. Servera det friterade rispapperet med laxtartaren och wasabiröran.
29 juli 2019