Friterade hasselbackspotatisar med löjrom

Christin Kashou
Ayla Canpunar

Friterade hasselbackspotatisar med löjrom

Av: Christin Kashou, Ayla Canpunar

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 m

Friterade hasselbackspotatisar med löjrom, gräslök, rödlök och smetana.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 80 g löjrom
  • 2 dl smetana
  • 10 potatisar, fasta små delikatess
  • 1 rödlök
  • 20 g gräslök
  • 1 l frityrolja
  • salt

Gör så här

  1. Låt löjromen rinna av i ca 10 minuter i en finmaskig sil. Lägg löjrom och smetana i spritspåsar, ställ de åt sidan.
  2. Skär potatisen i tunna skivor på potatisarna nästan hela vägen igenom.
  3. Finhacka rödlök och gräslök och lägg i separata skålar.
  4. Hetta upp oljan till 170 grader. Fritera potatisarna i omgångar tills de blir gyllenbruna, frasiga och flyter uppåt. Detta tar ca 8-10 minuter. Låt det rinna av på hushållspapper och salta direkt efteråt.
  5. Spritsa smetana och löjrom på potatisen, toppa med finhackad rödlök och gräslök.