Friterad tofu med kikärts- och srirachamajonnäs

3 röster
30 m
4

Friterad tofu med en len majonnäs på kikärtsspad och sriracha passar perfekt som en festlig förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Friterad tofu

  • 700 g tofu, naturell
  • 2 dl vatten, kallt (eller öl)
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 msk näringsjäst (frivilligt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1,5 tsk vitpeppar
  • 2 dl puffat ris
  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 0,5 l vatten, varmt
  • 5 msk maizena

Kikärts- och srirachamajonnäs

  • 3 msk kikärtsspad
  • 0,5 lime
  • 1 msk sriracha
  • 0,5 tsk örtsalt
  • 2,5 dl rapsolja

Servering

  • 1 kruka romansallad
  • 0,5 lime
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Friterad tofu
    Pressa försiktigt ut så mycket vätska du kan ur din tofu och riv sedan isär den i bitar stora som ”nuggets”. Koka upp vatten i vattenkokaren och häll i en kastrull tillsammans med buljongen. Låt tofun marinera i den cirka 10 minuter.
  2. Blanda alla torra ingredienserna i en djup tallrik utom riset. Pressa försiktigt ur lite av vätskan ut dina tofubitar och doppa dem i paneringen. Efter första lagret panering tillsätter du det krossade riset till paneringen och blandar.
  3. Vispa upp kikärtsspadet och blanda med vatten och maizena för att få till frityrsmeten. Doppa tofun i den och sedan i paneringen igen. Fritera tofun någon minut tills ytan är gyllenbrun och ta upp med hålslev.
  4. Sriracha-kikärtsmayo
    Häll av 3 msk kikärtsspad från en burk kikärtor i en hög vispbunke. Tillsätt lime, sriracha och örtsalt och mixa det snabbt. Se till att ingredienserna i bunken och rapsoljan är i rumstemperatur och häll försiktigt ner lite rapsolja i taget medan du vispar eller mixar innehållet tills det fått en fast konsistens.
  5. Servering
    Servera tofun på romansalladsblad med en klyfta lime och sriracha-mayo!

Laddar fler recept...