Friterad havsabborre med ört- och kryddressing

0 röster
20 m
4
Friterad havsabborre med ört- och kryddressing
Foto: Tv4

Krispigt friterad havsabborre med en smakrik dressing med örter och lime blir en riktigt god rätt till helgen middag!

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 2 citrongräs, finstrimlat
  • 6 kaffirlimeblad, strimlade
  • 1 grön chilipeppar, skivad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 schalottenlökar, små och finhackade
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk råsocker
  • 3 msk limejuice (2 lime)
  • 1 dl plockade örter, koriander, mynta och thaibasilika
  • 1 havsabborre, rensad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 l neutral rapsolja
  • 2 msk ris, rostat i panna och finmortlat
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hetta upp finstrimlat citrongräs, strimlade kaffirlimeblad, skivad chili, finhackad vitlök och schalottenlök, fisksås och 2 msk råsocker i en panna.
  2. Drag av från värmen och blanda med lime och örter. 
  3. Vänd runt havsabborren i mjöl. Hetta upp olja till 180 grader. 
  4. Fritera fisken runtom ca. 10 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg fisken på ett fat. Häll över dressingen och strö över rispulver.
7 juni 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...