Friterad havsabborre med ört- och kryddressing

1 röst
20 m
4
Friterad havsabborre med ört- och kryddressing
Foto: Tv4

Krispigt friterad havsabborre med en smakrik dressing med örter och lime blir en riktigt god rätt till helgen middag!

Tips! Servera gärna riset med en dressing på kokosgrädde, fisksås och limejuice. 

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 2 citrongräs, finstrimlat
  • 6 kaffirlimeblad, strimlade
  • 1 grön chilipeppar, skivad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 schalottenlökar, små och finhackade
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk råsocker
  • 3 msk limejuice (2 lime)
  • 1 dl plockade örter, koriander, mynta och thaibasilika
  • 1 havsabborre, rensad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 l neutral rapsolja
  • 2 msk ris, rostat i panna och finmortlat
  • 4 port svart stickyris, kokt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hetta upp finstrimlat citrongräs, strimlade kaffirlimeblad, skivad chili, finhackad vitlök och schalottenlök, fisksås och 2 msk råsocker i en panna.
  2. Drag av från värmen och blanda med lime och örter. Ställ åt sidan.
  3. Vänd runt havsabborren i mjöl. Hetta upp olja i en djup stekpanna till 180 grader. 
  4. Fritera fisken runtom ca 10 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg fisken på ett fat. Häll över dressingen och strö över rispulver. Servera med kokt ris.
7 juni 2019

Laddar fler recept...