Friterad fläsksida
Friterad fläsksida
7 ingredienser
1 h
"Klassisk julmat all ära men det går ju att variera det. Här gör vi en frasigt friterad färsk fläsksida som är riktigt god tillsammans med rödkåls-”Waldorf”. /Erik Videgård
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 500 g fläsksida (färsk)
- 40 g färsk ingefära, oskalad
- 2 salladslökar
- 2 msk senap (fransk)
- 3 msk majsstärkelse
- 2 ägg, uppvispade
- 4 msk pankoströbröd (ströbröd av vete eller majs)
Gör så här
- Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl.
- Lägg ner ingefäran och salladslöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter.
- Ta upp fläsket och lägg det i press i kylen över natten.
- Skär upp fläsksidan i ”balkar” där längden är sidans bredd och omkretsen är sidans höjd, bör bli cirka 25 x 5 x 5 cm.
- Pensla balkarna med fransk senap.
- Skaka balkarna i en plastpåse med majsstärkelse. Vänd därefter balkarna i uppvispat ägg och klappa in dem med pankoströbröd. Låt vila i 20 minuter så pankoströbrödet sätter sig.
- Fritera fläsksidan i olja som är 190 grader tills den är gyllenbrun. Låt vila i 10 minuter innan du skär upp dem i 4 mm skivor.