"Klassisk julmat all ära men det går ju att variera det. Här gör vi en frasigt friterad färsk fläsksida som är riktigt god tillsammans med rödkåls-”Waldorf”. /Erik Videgård
Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl.
Lägg ner ingefäran och salladslöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter.
Ta upp fläsket och lägg det i press i kylen över natten.
Skär upp fläsksidan i ”balkar” där längden är sidans bredd och omkretsen är sidans höjd, bör bli cirka 25 x 5 x 5 cm.
Pensla balkarna med fransk senap.
Skaka balkarna i en plastpåse med majsstärkelse. Vänd därefter balkarna i uppvispat ägg och klappa in dem med pankoströbröd. Låt vila i 20 minuter så pankoströbrödet sätter sig.
Fritera fläsksidan i olja som är 190 grader tills den är gyllenbrun. Låt vila i 10 minuter innan du skär upp dem i 4 mm skivor.