Friterad aubergine med tomat och mozzarella

50 m
12 st
50 m
12 st

Du behöver

  • 1 aubergine
  • salt
  • 5 msk maizena
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd (japanskt ströbröd)
  • frityrolja
  • 6 cocktailtomater, halverade
  • 12 cocktailmozzarella, alt. bitar av mozzarella
  • 12 basilikablad

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1 centimeter tjocka skivor, salta. Fördela maizena jämnt över skivorna.
  2. Vispa äggen och häll över aubergineskivorna. Låt dra i 30 minuter.
  3. Panera varje skiva i ströbröd, runt om. Fritera skivorna i 180 grader varm frityrolja tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. På varje aubergineskiva lägger du tomat, mozzarella, basilikablad.
Kommentera receptet

Fler goda recept