Frita cubana

koket.se
Frita cubana
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Frita cubana

27 ingredienser

30 m

Den här smakrika burgaren på högrevsfärs får gott sällskap av friterad potatis och krämig sås.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om receptet

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Burgare

  • 450 g högrevsfärs
  • 340 g fläskfärs
  • 20 g vitlök, finhackad
  • 150 g gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 100 g kokt potatis, pressad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver (söt)
  • 1 msk paprikapulver (het och rökt)
  • salt
  • svartpeppar

Shoestring-potatis

  • mjölig potatis
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • rödlök

Sås

  • 170 g tomatpassata
  • 100 g vatten
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1,5 tsk paprikapulver (söt)
  • 1 tsk paprikapulver (het och rökt)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt

Servering

  • hamburgerbröd

Gör så här

Burgare

  1. Blanda högrevsfärs, fläskfärs, vitlök, gul lök, ägg och potatis.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  3. Dela upp smeten i tio bollar som du plattar till något.
  4. Stek sedan burgarna i en varm stekpanna.

Shoestring-potatis

  1. Strimla mjölig potatis tunt på mandolin.
  2. Skölj strimlorna i rikligt med kallt vatten och torka sedan av dem.
  3. Fritera potatisstrimlorna krispiga i olja som är 190 grader.
  4. Avsluta med att salta.

Tillbehör

  1. Skiva rödlök tunt och lägg i isvatten i 10 minuter.
  2. Lyft upp löken och klappa den torr.

Sås

  1. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull.
  2. Koka upp och sjud i 15 minuter, rör om då och då. Låt sedan svalna.

Servering

  1. Servera burgarna i bröd tillsammans med krispig potatis, sås och rödlök.