Frikadeller med citron och örter

NYHET
Frikadeller med citron och örter ny
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Frikadeller med citron och örter

17 ingredienser

30 m

Kalkonfrikadeller med citron och örter tillsammans med bakad potatis kan bli en populär vardagsrätt.

Ingredienser

portioner
  • 12 bakpotatisar
  • 300 g kalkonfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 stjälkar rosmarin
  • 1 citron
  • 5 klyftor vitlök
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 lök
  • 0,25 rotselleri
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 knippe persilja
  • 3 msk kapris

Gör så här

  1. Borsta och dela potatisarna.
  2. Gnid in potatisbitarna med vitlök och olivolja. Rosta i ugnen på ca 200 grader i 30-40 minuter beroende på storlek.
  3. Blanda färsen med 1 ägg, salt, svartpeppar, finhackad rosmarin, rivet citronskal och 1 klyfta riven vitlök.
  4. Gör små frikadeller av smeten och stek dem i olivolja, låt dem få lite färg.
  5. Glasera av stekpannan med vinet och slå på buljong och vatten.
  6. Tärna lök och selleri samt skiva resten av vitlöksklyftorna. Fräs hacket med resterande rosmarin. Salta och peppra.
  7. Slå blandningen över frikadellerna och låt det koka ihop.
  8. Dela tomaterna och hacka persiljan.
  9. Tillsätt kapris i pannan och eventuellt lite citronjuice för mer syra.
  10. Avsluta med att tillsätta tomater och persilja.
  11. Fördela frikadellerna och såsen över de rostade potatisarna. Servera gärna en sallad till.