Fricasé de pollo cubano

NYHET
Fricasé de pollo cubano
Foto: Tv4

Fricasé de pollo cubano

20 ingredienser

1 h

Fricasé de pollo cubano som den här rätten heter består av kubansk kycklingfrikassé med ris.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling [eller 1,5 kg kycklingdelar]
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 tomater, skalade och hackade (stora ) [eller 2 dl passerade tomater]
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 lagerblad
  • 2 potatisar, skalade och tärnade (stora)
  • 1 dl gröna oliver (gärna med kärnor)
  • 1 dl kapris
  • färsk persilja (till garnering)

Servering

  • ris (eller bröd)

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelvärme.
  3. Bryn kycklingbitarna tills de har en gyllene färg. Lyft upp dem och ställ åt sidan.
  4. Stek hackad lök, paprika och vitlök i samma stekpanna tills löken är mjuk och genomskinlig.
  5. Tillsätt de hackade tomaterna, tomatpuré, vitt vin och kycklingbuljong. Blanda väl och låt puttra i några minuter.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i grytan.
  7. Strö i paprikapulver, spiskummin, oregano och lagerblad. Låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter under lock.
  8. Tillsätt potatisen, oliverna och kapris efter 30 minuter. Låt sjuda i ytterligare 20–30 minuter tills potatisen är mjuk och kycklingen är genomstekt.
  9. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Garnera med färsk persilja och servera med vitt ris eller nybakat bröd.
  2. Frikassén blir ännu godare om den får vila en stund innan servering så att smakerna hinner utvecklas.