French toast med fettisdagsrester

French toast med fettisdagsrester
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

French toast med fettisdagsrester

8

7 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Med gamla semlor kan du göra riktigt lyckade french toast! Tea Malmegård beskriver i det här receptet hur du tar till vara på resterna från fettisdagen och får en riktigt god toast med mandelmassa och lättvispad grädde.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 semmelbullar
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl [90 g]
  • 1,5 dl standardmjölk [150 g]
  • smör, att steka i
  • 3 msk strösocker [45 g]
  • 1 tsk kardemumma, nymortlad [4 g]
  • 60 g mandelmassa
  • 150 g grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg med mjöl i en bunke och tillsätt sedan mjölken i omgångar.
  2. Dela varje bulle på mitten, 1 cm från botten.
  3. Doppa bröden i smeten och dra av överflödig smet mot bunkens kant.
  4. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör.
  5. Stek brödskivorna tills dem är gyllenbruna.
  6. Strö över socker och kardemumma. Låt svalna något på galler.
  7. Bre över mandelmassa och servera med en klick lättvispad grädde.