Gravad röding med mandelpotatis, löjrom och crème fraîche
Gravad röding med mandelpotatis, löjrom och crème fraîche
9 ingredienser
25 min
Det finns vissa saker som känns riktigt svenskt. Det här är en av dem!
Ingredienser
- 200 g gravad röding, i skivor (eller lax)
- 4 mandelpotatisar
- 50 g löjrom
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk smör
- 1 knippe dill
- 2 msk gräslök, fint hackad
- 1 rödlök, fint skivad
- 1 skiva knäckebröd
Gör så här
- Skala och koka mandelpotatisarna i ca 10-12 min. Mosa potatisarna fint med en gaffel och tillsätt lite smör. Smaka av med salt och peppar.
- Smöra knäckebrödet efter tycke och smak. Lägg på den gravade fisken.
- Klicka sedan på mandelpotatismoset, crème fraîche, löjrom och garnera med rödlök och gräslök.
- Servera hela knäckebrödet eller bryt i mindre bitar.