Fredrik Erikssons salsicciagryta
Fredrik Erikssons salsicciagryta
13 ingredienser
En snabb och god gryta med de goda salsicciakorvarna. Receptet kommer från Hela årets kokbok.
Ingredienser
- 4 salsicciakorvar
- 2 morötter
- 4 potatisar
- 0,25 rotselleri
- 0,25 kålrot
- ca 8 dl köttbuljong
- 0,5 förp färdigkokta stora vita bönor [410 g]
- 1-2 kokta betor, i stora bitar, t ex polkabetor
- 1 dl gröna oliver
- 8-10 körsbärstomater, halverade
- 0,5 förp oliv- och kaprisröra (à 140 g)
Till garnering
- basilika, hackad
- persilja, hackad
Gör så här
- Skär morötter och potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
- Skär rotselleri och kålrot i tärningar.
- Koka alltsammans i buljongen ca 15 minuter.
- Skär korven i grova bitar och låt den koka med i 3–4 minuter.
- Tillsätt bönor, betor, oliver, tomater samt oliv- och kaprisröra.
- Låt allt bli varmt och servera.