Fredrik Erikssons salsicciagryta

Fredrik Erikssons salsicciagryta
Foto: Magnus Skoglöf
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Fredrik Erikssons salsicciagryta

13 ingredienser

En snabb och god gryta med de goda salsicciakorvarna. Receptet kommer från Hela årets kokbok.

Läs mer om Hela årets kokbok

Ingredienser

portioner
  • 4 salsicciakorvar
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 0,25 rotselleri
  • 0,25 kålrot
  • ca 8 dl köttbuljong
  • 0,5 förp färdigkokta stora vita bönor [410 g]
  • 1-2 kokta betor, i stora bitar, t ex polkabetor
  • 1 dl gröna oliver
  • 8-10 körsbärstomater, halverade
  • 0,5 förp oliv- och kaprisröra (à 140 g)

Till garnering

  • basilika, hackad
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär morötter och potatis i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Skär rotselleri och kålrot i tärningar.
  3. Koka alltsammans i buljongen ca 15 minuter.
  4. Skär korven i grova bitar och låt den koka med i 3–4 minuter.
  5. Tillsätt bönor, betor, oliver, tomater samt oliv- och kaprisröra.
  6. Låt allt bli varmt och servera.