Rostad siklöja med potatiscrème, löjrom och dillvinigrette
Rostad siklöja med potatiscrème, löjrom och dillvinigrette
15 ingredienser
En delikatess för fisk- och potatisälskare.
Ingredienser
Potatiscrème
- 2 dl potatispuré, av mandelpotatis*
- 2 msk crème fraîche
- salt
- vitpeppar
Siklöja
- 16 siklöjor (eller 10 strömmingar)
- 2 msk rapsolja
- salt
- vitpeppar
Dillvinigrette
- 1 citron
- 0,5 dl rapsolja, gärna av lite bättre kvalitet
- 2 msk dill, finhackad
- vitpeppar
- salt
- plockad dill
- 50 g löjrom
Gör så här
- *Potatispuré. Koka ½ kg mandelpotatis, mosa den med en matsked smör och späd med 1 dl varm mjölk. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Blanda potatispurén med crème fraiche och smaksätt med salt och vitpeppar. Ställ purén åt sidan.
- Värm ugnen till 225 grader. Lägg ut siklöjan på en plåt och pensla med olivolja. Salta och peppra. Rosta fisken i ugnen i cirka
- 3 min så att den får lite färg. Riv skalet från citronen och pressa saften.
- landa med olivolja, salt, peppar och dill. Bred ut potatiscrèmen på fatet och lägg sedan på siklöjan. Toppa med dill, dillvinigrette och löjrom.