Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Rostad siklöja med potatiscrème, löjrom och dillvinigrette
Foto: Björn Tesch
Rostad siklöja med potatiscrème, löjrom och dillvinigrette
2
Spara
Av:
Fredrik Eriksson
15
ingredienser
En delikatess för fisk- och potatisälskare.
Fest
Midsommarmat
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
Potatiscrème
2 dl potatispuré, av mandelpotatis*
2 msk crème fraîche
salt
vitpeppar
Siklöja
16 siklöjor (eller 10 strömmingar)
2 msk rapsolja
salt
vitpeppar
Dillvinigrette
1 citron
0,5 dl rapsolja, gärna av lite bättre kvalitet
2 msk dill, finhackad
vitpeppar
salt
plockad dill
50 g löjrom
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
*Potatispuré. Koka ½ kg mandelpotatis, mosa den med en matsked smör och späd med 1 dl varm mjölk. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Blanda potatispurén med crème fraiche och smaksätt med salt och vitpeppar. Ställ purén åt sidan.
Värm ugnen till 225 grader. Lägg ut siklöjan på en plåt och pensla med olivolja. Salta och peppra. Rosta fisken i ugnen i cirka
3 min så att den får lite färg. Riv skalet från citronen och pressa saften.
landa med olivolja, salt, peppar och dill. Bred ut potatiscrèmen på fatet och lägg sedan på siklöjan. Toppa med dill, dillvinigrette och löjrom.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut