Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Sill med ägg och ansjovis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Sill med ägg och ansjovis
Betyg: 3.6 av 5 (30 röster)
30
Spara
Av:
Fredrik Eriksson
Från:
Köket
10
ingredienser
8h 10 min
Enkel inläggning till buffén.
Brunch
Buffémat
Midsommarmat
Ingredienser
portioner
5 ägg, kokta
5 ansjovisfiléer
0,5 purjolök
0,5 dl gräslök, hackad
0,5 syrligt äpple
2 dl crème fraîche
2 dl majonnäs
6 inlagd sill
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skölj och kärna ur äpplena. Hacka ägg, ansjovis, äpple, gräslök och purjolöken.
Blanda sedan allt med crème fraîche och majonnäs och smaka av med salt och peppar. Tänk på att ansjovisfiléerna avger en del salt.
Skiva sedan sillen i centimetertjocka bitar och bland ner i såsen. Låt stå i kylskåpet över natten för bästa smak.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut