Snabb kålpudding
Snabb kålpudding
13 ingredienser
Ingredienser
- 600 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 rödlök
- 1 klyfta vitkål
- 1 msk sirap
- 0,5 dl vatten
- salt
- peppar
- 1 msk smör
- 1 dl öl
- 1 buljongtärning
Tillbehör:
- saltgurka
- lingon
Gör så här
- Finhacka löken och strimla vitkålen fint. Blanda med köttfärsen. Salta, peppra och blanda i sirapen, ägget och vattnet. Smält en klick smör i panna, och häll i all köttfärsen som en stor kaka. Platta till. Stek på båda sidor, vänd gärna med hjälp av en tallrik.
- Häll ölen i en kastrull, smula i en buljongtärning och koka upp. Häll över kålpuddingen. Avsluta under lock.
- Servera med saltgurka, lingon och kokt potatis med skinn på.