Snabb kålpudding

Fredrik Eriksson ny

Snabb kålpudding

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 msk sirap
  • 0,5 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl öl
  • 1 buljongtärning

Tillbehör:

  • saltgurka
  • lingon

Gör så här

  1. Finhacka löken och strimla vitkålen fint. Blanda med köttfärsen. Salta, peppra och blanda i sirapen, ägget och vattnet. Smält en klick smör i panna, och häll i all köttfärsen som en stor kaka. Platta till. Stek på båda sidor, vänd gärna med hjälp av en tallrik.
  2. Häll ölen i en kastrull, smula i en buljongtärning och koka upp. Häll över kålpuddingen. Avsluta under lock.
  3. Servera med saltgurka, lingon och kokt potatis med skinn på.