Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Biff Teppanyaki
Biff Teppanyaki
Betyg: 3.2 av 5 (5 röster)
5
Spara
Av:
Fredrik Eriksson
Från:
Nyhetsmorgon
17
ingredienser
Asiatisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
portioner
600 g biff
1 pak choi (eller salladskål)
0,25 savoykål
0,25 purjolök
0,5 ask sockerärtor
någon typ av groddar, en halv ask
1 ingefära, liten bit
1 chilifrukt
neutral olja
dressing:
1 schalottenlök
1 msk olivolja
1 msk sesamolja
1 tsk dijonsenap
0,5 dl soja
1 citron, saften av
1 msk svarta sesamfrön
1 tsk strösocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Strimla grönsakerna och fräs dem knapriga i lite olja. Hacka chili och ingefära och lägg i.
Dressingen:
Fräs schalottenlöken i olivolja och sesamolja. Lägg i senapen och sojan. Pressa i citronen och häll i sesamfröna. Rör i sockret.
Halstra biffen efter tycke och smak. Lägg grönsakerna på ett fat, biffen ovanpå och ringla den varma dressingen över.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut