Biff minute med rostade rödbetor och pepparrotsyoghurt

Biff minute med rostade rödbetor och pepparrotsyoghurt
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Biff minute med rostade rödbetor och pepparrotsyoghurt

11 ingredienser

25 min

Biff med enkla och smakrika tillbehör.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 biffar (á 160 g)
  • 6 rödbetor
  • olivolja
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,25 rossisallad

Pepparrotsyoghurt:

  • 1 dl yoghurt
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetorna, lägg dem i en form, droppa över olivolja och timjan. Salta och peppra.
  3. Rosta dem i ugnen cirka 30-40 minuter, elelr tills de blivit mjuka rakt igenom.
  4. Blanda yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och peppar och servera i en kopp vid sidan.
  5. Riv salladen i mindre bitar och blanda med de rostade rödbetorna.
  6. Banka försiktigt ut biffarna så att de blir cirka 5 millimeter tunna. Salta och peppra.
  7. Grilla biffarna i het en grillpanna cirka 30 sekunder på varje sida.
  8. Servera med sallad och yoghurtsås.