Biff minute med rostade rödbetor och pepparrotsyoghurt
Biff minute med rostade rödbetor och pepparrotsyoghurt
11 ingredienser
25 min
Biff med enkla och smakrika tillbehör.
Ingredienser
- 4 biffar (á 160 g)
- 6 rödbetor
- olivolja
- 2 msk färsk timjan, finhackad
- salt
- vitpeppar
- 0,25 rossisallad
Pepparrotsyoghurt:
- 1 dl yoghurt
- 1 msk färsk pepparrot, riven
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och klyfta rödbetorna, lägg dem i en form, droppa över olivolja och timjan. Salta och peppra.
- Rosta dem i ugnen cirka 30-40 minuter, elelr tills de blivit mjuka rakt igenom.
- Blanda yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och peppar och servera i en kopp vid sidan.
- Riv salladen i mindre bitar och blanda med de rostade rödbetorna.
- Banka försiktigt ut biffarna så att de blir cirka 5 millimeter tunna. Salta och peppra.
- Grilla biffarna i het en grillpanna cirka 30 sekunder på varje sida.
- Servera med sallad och yoghurtsås.