
Varm grekisk soppa med fetaostbaguetter
Varm grekisk soppa med fetaostbaguetter
Ingredienser
Soppa:
- 0,5 gurka
- 2 vitlökar
- 1 silverlök
- 4 tomater (hälften gula om det finns)
- 1 l buljong
- 0,5 kruka basilika
- 1 tsk vinäger
Sallad:
- 2 tomater
- 1 rödlök
- 0,5 gurka
- sallad
- 1 dl kalamataoliver
- färsk basilika
Fetaostbaguette:
- 1 fullkornsbaguette
- 1 fetaost
- olivolja
Gör så här
- Skala gurkan. Kärna ur den med hjälp av en tesked. Spara kärnhuset.
- Skär ned gurkan, vitlök, silverlök och tomat. Häll ned grönsakerna – även kärnhuset från gurkan – i en gryta med buljongen.
- Koka under lock 8-10 min.
- Mixa soppan. Salta, tillsätt basilika och mixa lite till. Smaka av med vinäger.
- Salladscocktail:
- Skär ned grönsakerna i små bitar. Lägg grönsaksbitarna i serveringsglas. Riv ned sallad, peppra och salta. Lägg ned oliver och färsk basilika.
- Fredriks fräsigt fina fetaoststubbar:
- Skär "stubbar" av baguetten, ca 2 cm tjocka.
- Mosa fetost i en skål med lite olivolja. Bre på "stubbarna". Grädda i ugn på 250 grader, så att fetaosten får lite färg.
- Ta ut stubbarna och placera överst i salladsglasen.