Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Varm grekisk soppa med fetaostbaguetter
Varm grekisk soppa med fetaostbaguetter
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Fredrik Eriksson
Från:
Nyhetsmorgon
16
ingredienser
Soppa
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
portioner
Soppa:
0,5 gurka
2 vitlökar
1 silverlök
4 tomater (hälften gula om det finns)
1 l buljong
0,5 kruka basilika
1 tsk vinäger
Sallad:
2 tomater
1 rödlök
0,5 gurka
sallad
1 dl kalamataoliver
färsk basilika
Fetaostbaguette:
1 fullkornsbaguette
1 fetaost
olivolja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala gurkan. Kärna ur den med hjälp av en tesked. Spara kärnhuset.
Skär ned gurkan, vitlök, silverlök och tomat. Häll ned grönsakerna – även kärnhuset från gurkan – i en gryta med buljongen.
Koka under lock 8-10 min.
Mixa soppan. Salta, tillsätt basilika och mixa lite till. Smaka av med vinäger.
Salladscocktail:
Skär ned grönsakerna i små bitar. Lägg grönsaksbitarna i serveringsglas. Riv ned sallad, peppra och salta. Lägg ned oliver och färsk basilika.
Fredriks fräsigt fina fetaoststubbar:
Skär "stubbar" av baguetten, ca 2 cm tjocka.
Mosa fetost i en skål med lite olivolja. Bre på "stubbarna". Grädda i ugn på 250 grader, så att fetaosten får lite färg.
Ta ut stubbarna och placera överst i salladsglasen.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut