Toast Skagen

4

Du behöver

  • 200 g skalade räkor
  • 1 kruka dill
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • 1 dl majonnäs, gärna hemgjord
  • salt, svartpeppar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • smör till stekning

Till garnering

  • 4 msk löjrom
  • 4 blad hjärtsallat
  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. Grovhacka dillen, använd endast dillvippor. Blanda räkor, dill (spara några fina dillvippor till garnering), pepparrot och majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ta ut rundlar av bröden, använd kakmått eller glas. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek bröden gyllenbruna cirka ½ minut på varje sida.
  3. Lägg bröden på assietter. Lägg på räkröran och toppa med löjrommen. Garnera med de sparade dillvipporna. Servera med sallatsblad och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept