Fredrik Erikssons toast Skagen

Fredrik Eriksson ny

Fredrik Erikssons toast Skagen

11 ingredienser

Fredrik Erikssons recept på en klassisk toast skagen.

Ingredienser

portioner
  • 200 g skalade räkor
  • 1 kruka dill
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 dl majonnäs, gärna hemgjord
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor formfranska
  • smör, till stekning

Till garnering

  • 4 msk löjrom
  • 4 blad hjärtsallat
  • 4 citroner, klyftor

Gör så här

  1. Grovhacka dillen, använd endast dillvippor. Blanda räkor, dill (spara några fina dillvippor till garnering), pepparrot och majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ta ut rundlar av bröden, använd kakmått eller glas. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek bröden gyllenbruna cirka ½ minut på varje sida.
  3. Lägg bröden på assietter. Lägg på räkröran och toppa med löjrommen. Garnera med de sparade dillvipporna. Servera med sallatsblad och citronklyftor.