Fredrik Erikssons toast Skagen
Fredrik Erikssons toast Skagen
11 ingredienser
Fredrik Erikssons recept på en klassisk toast skagen.
Ingredienser
- 200 g skalade räkor
- 1 kruka dill
- 1 msk färsk pepparrot, riven
- 1 dl majonnäs, gärna hemgjord
- salt
- svartpeppar
- 4 skivor formfranska
- smör, till stekning
Till garnering
- 4 msk löjrom
- 4 blad hjärtsallat
- 4 citroner, klyftor
Gör så här
- Grovhacka dillen, använd endast dillvippor. Blanda räkor, dill (spara några fina dillvippor till garnering), pepparrot och majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Ta ut rundlar av bröden, använd kakmått eller glas. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek bröden gyllenbruna cirka ½ minut på varje sida.
- Lägg bröden på assietter. Lägg på räkröran och toppa med löjrommen. Garnera med de sparade dillvipporna. Servera med sallatsblad och citronklyftor.