Chèvretoast

30 min
4
Chèvretoast
Foto: TV4

Serveras med vindruvor, rädisor och valnötter.

Vintips
Hilltop Gewurztraminer Sauvignon Blanc, art nr 5332

Fredrik bjöd även på

PoMoRäKoCi-soppa


Äggost



Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 maj 2011
30 min
4

Du behöver

  • 4 st brödskivor vitt bröd
  • 160 g chèvreost, skivad
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 msk rosmarin, färsk
  • 40 g sallad
  • 80 g rädisor
  • 80 g vindruvor
  • 4 msk valnötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader och sätt på grillfunktionen.
  2. Rosta brödet och skär av kanterna.
  3. Lägg en skiva ost på varje brödskiva.
  4. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 6 minuter, gärna på en bakpappersklädd plåt.
  5. Ringla över honung medan osten är riktigt varm.
  6. Lägg några färska kvistar rosmarin över osten.
  7. Lägg toasten på tallrikar på en bädd av sallad.
  8. Garnera med rädisor, druvor och valnötter.
Kommentera receptet

Fler goda recept