Tapas 2.0 - sotad hälleflundra på en rostad färskpotatisstubbe med potatis aioli

Foto: TV4
Tapas 2.0 - sotad hälleflundra på en rostad färskpotatisstubbe med potatis aioli
14 ingredienser
Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Vinförslag: Wittman Estate Trocken Riesling 2007, den har art nr 75059
Ölförslag: Old Gold, den har art nr 1441
Snaps: Aalborg Nordguld Aquavit , den har art nr 89551
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet
Ingredienser
- 100 g färsk hällflundra, dela upp i 4 bitar
bakade tomater
- 2 körsbärstomater, halvera tomaterna
- 0,5 klyfta vitlök, hackad
- olivolja
- salt
- peppar
- 1 färsk potatis, tvättad upp skivad i 4st 4mm skivor
Potatisaioli
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 1 äggula
- citronsaft
- 1 kokt mandelpotatis
- 0,5 dl olivolja + 1.5 dl matolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Hällflundra: Sota hälleflundrabitarna ca 30 sekunder per sida, salta och peppra.
- Rostad färskpotatisstubbe: Rosta potatis skivorna i ugnen på 200 grader med lite olivolja, salt och peppar. Låt svalna.
- Bakade tomater: Baka av tomaterna på 135 grader i 120 min med lite olivolja, vitlöken samt salt & peppar. Låt svalna.
- Potatis aioli: Börja med att röra ihop äggula, citron och vitlök. Vispa långsamt i olivoja och matoljan, pressa i potatisen och smaksätt efter behag.