Tapas 2.0 - halstrad kryddad gravlax med pepparrotscrème

Foto: TV4
Tapas 2.0 - halstrad kryddad gravlax med pepparrotscrème
5 ingredienser
Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Vinförslag: Wittman Estate Trocken Riesling 2007, den har art nr 75059
Ölförslag: Old Gold, den har art nr 1441
Snaps: Aalborg Nordguld Aquavit , den har art nr 89551
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 80 g gravad lax [3x3 cm]
Pepparotscrème
- 0,5 dl crème fraîche
- 0,5 msk färsk pepparrot, riven
- salt
- peppar
Gör så här
- Tillagning: Halstra laxen hastigt i mycket het panna. Skär laxen i skivor. Pepparotscrème: Blanda. Om man vill ha en fastare crème kan man vispa creme fraichen med mixer under ganska lång tid, innan man blandar i pepparroten. Smaka av med salt och peppar.