• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Fredrik Erikssons bästa julskinkemacka

3 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l doppspad
  • ca 150 g källarrökt stekfläsk (eller bacon)
  • 200 g grönkål, repad
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 4 skiva vörtbröd
  • 8 skiva julskinka
  • 4 msk senap

Gör så här

  1. Värm doppspadet.
  2. Skiva fläsket och fräs det knaprigt i panna i tunna skivor, slå bort fettet och lät skivorna rinna av på lite hushållspapper.
  3. Fräs kålen i smör, salt, vitpeppar. Tillsätt grädden låt det koka in.
  4. Doppa brödet i spadet och lägg det på assietter. Lägg på skinkan, senap, kålen och toppa med fläsket.
  5. God Jul och njut!
24 december 2018