Fredrik Erikssons bästa julskinkemacka

3 röster
30 m
4

Vörtbröd med julskinka, senap, stuvad grönkål och källarrökt fläsk. Bästa mackan till julen!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l doppspad
  • ca 150 g källarrökt stekfläsk eller bacon
  • 200 g grönkål, repad
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 4 skivor vörtbröd
  • 8 skivor julskinka
  • 4 msk senap
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm doppspadet.
  2. Skiva fläsket och fräs det knaprigt i panna i tunna skivor, slå bort fettet och lät skivorna rinna av på lite hushållspapper.
  3. Fräs kålen i smör, salt, vitpeppar. Tillsätt grädden låt det koka in.
  4. Doppa brödet i spadet och lägg det på assietter. Lägg på skinkan, senap, kålen och toppa med fläsket.
  5. God Jul och njut!
24 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...