Fredrik Erikssons bästa julskinkemacka

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Fredrik Erikssons bästa julskinkemacka

3

5 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Vörtbröd med julskinka, senap, stuvad grönkål och källarrökt fläsk. Bästa mackan till julen!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 l doppspad
  • ca 150 g källarrökt stekfläsk (eller bacon)
  • 200 g grönkål, repad
  • 1 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 4 skiva vörtbröd
  • 8 skiva julskinka
  • 4 msk senap

Gör så här

  1. Värm doppspadet.
  2. Skiva fläsket och fräs det knaprigt i panna i tunna skivor, slå bort fettet och lät skivorna rinna av på lite hushållspapper.
  3. Fräs kålen i smör, salt, vitpeppar. Tillsätt grädden låt det koka in.
  4. Doppa brödet i spadet och lägg det på assietter. Lägg på skinkan, senap, kålen och toppa med fläsket.
  5. God Jul och njut!
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer