Sillsallad 2009 med modern touche

Sillsallad 2009 med modern touche
Foto: Magnus Skoglöf
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sillsallad 2009 med modern touche

0

12 ingredienser

Det här är en variant på klassisk sillsallad. Smakerna är desamma men de presenteras på ett annorlunda sätt. Recept från Sill & strömming.

Ingredienser

portioner4
  • 300 g inlagd sill
  • 10 små potatisar (t ex Asterix)
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • Kryddpeppar, nymald
  • 2 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 1 rödlök
  • smör, till stekning
  • 1 gurka, lättsaltad (eller saltgurka)

Till servering

  • 1 dl gräddfil
  • Kryddpeppar, nymalen
  • rapsolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela potatisen och lägg den i en ugnsfast form. Blanda rapsolja, salt och kryddpeppar.
  3. Häll oljan över potatisen och blanda runt.
  4. Rosta potatisen i ugnen i 15 minuter.
  5. Låt svalna något.
  6. Skär äpple och lök i klyftor och smörstek dem gyllenbruna, i cirka 5 minuter.
  7. Skär sillen i grova bitar och gurkan i stavar.
  8. Varva potatis, äpple, lök, sill och gurka och toppa med gräddfil och lite nymald kryddpeppar. Avsluta med att ringla över lite rapsolja.