Lyxig äggröra med nässlor och löjrom

0 röster
30 m
4-6

Fredrik Erikssons krämiga äggröra med nässlor och löjrom är en riktigt god rätt både till buffén som förrätt eller till den härliga brunchen.

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

Gräddkokta nässlor

  • 2 dl nässlor
  • 1 schalottenlök
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Äggröra

  • 3 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar

Servering

  • 60 g löjrom
  • 4 skivor bröd, tunt och krispigt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gräddkokta nässlor
    Plocka nässlorna fina. Skölj och koka dem. Kyl ner nässlorna och vrid bort vattnet från dem. Hacka dem sedan fint.
  2. Hacka schalottenlöken fint och fräs nässlorna lätt, salt och peppra
  3. Koka ner grädden så det blir lite krämigt. Vänd ner nässlorna och löken i grädden.
  4. Äggröra
    Slå samman äggen med grädde, salt och vitpeppar. Rör ihop det till en äggröra på låg värme, så att det blir krämigt.
  5. Servering
    Lägg upp äggröran på tallrikar. Placera de gräddkokta nässlorna ovanpå och toppa med löjrommen och ha lite krispigt bröd till.
16 april 2014
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...