Laxomelett

3 röster
15 min
2

Potatisomelett med gravad lax, salladslök och skirat smör. Perfekt att laga på rester från påskmaten.

Visa mer
15 min
2

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 6 kokta potatisar, skivade
  • 1 gul lök, skivad
  • smör
  • 1 knippe salladslök, finskuren
  • 200 g gravad lax
  • 25 g skirat smör
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra.
  2. Fräs potatis och lök i smör i en stekpanna och låt det bli varmt.
  3. Slå äggstanningen över potatisen och rör lite försiktigt så att den rinner ner mellan skivorna. Stek på svag värme tills äggstanningen har stannat.
  4. Fördela lax och salladslök ovanpå. Häll över lite skirat smör och avsluta med dill.
16 april 2014

laddar fler recept

Laddar fler recept