Köttfärssås, Jens Linders grundrecept

10 röster
10
Köttfärssås, Jens Linders grundrecept
Foto: Stefan Wettainen
10

Du behöver

  • 2 gula lökar, finhackad
  • 1 msk smör (eller margarin)
  • 1 msk matolja
  • 800 g blandfärs, nötfärs eller lammfärs
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar, ur kvarn
  • 1 dl grädde (eller vatten)

Gör så här

  1. Fräs löken i smör och olja utan att den tar färg.
  2. Lägg i köttfärs och stek den noga under omrörning.
  3. När köttfärsen har fått färg och börjar dofta gott, tillsätt tomatpuré, persilja och timjan. Låt fräsa någon minut. Salta och peppra och häll i grädde eller vatten.
  4. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av.
31 januari 2011