Frasvåffla med stekt rabarber och vaniljgrädde
Frasvåffla med stekt rabarber och vaniljgrädde
11 ingredienser
30 m
Frasvåffla med vaniljgrädde, råstekta glasrabarber och frysta kolakakor är en riktigt lyxig dessert som andas sommar! Recept på Teas underbara kolakakor hittar du här >>
Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser
Våfflor
- 300 g grädde, vispad
- 180 g vetemjöl
- 2 dl kolsyrat vatten, iskallt (vanligt går också bra)
- 50 g saltat smör, brynt
Stekt rabarber
- 6 rabarber
- 30 g smör
- 1 dl florsocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
Vaniljgrädde
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vaniljkräm (går att ersätta med 2 tsk vaniljsocker)
Topping
- kolakakor
- ätbara blommor
Gör så här
Våfflor
- Vispa grädde.
- Häll över grädden i en bunke och vänd i mjöl, vatten och brynt smör i omgångar.
- Grädda smeten i ett varmt våffeljärn tills våfflan börjar ta färg.
Stekta rabarber
- Skala och tärna rabarbern.
- Smält smöret och häll i rabarbertärningarna när smöret tystnat. Smaksätt med socker och vanilj.
Vaniljgrädde
- Vispa ihop vaniljkräm och vispgrädde med en elvisp.
Topping
- Skeda på generöst med vaniljgrädde centrerat på våfflan. Skeda sedan på rabarber.
- Toppa med krossade frysta kolakakor och dekorera med ätbara blommor.