Frasvåffla med stekt rabarber och vaniljgrädde

koket.se
Frasvåffla med stekt rabarber och vaniljgrädde
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Frasvåffla med stekt rabarber och vaniljgrädde

11 ingredienser

30 m

Frasvåffla med vaniljgrädde, råstekta glasrabarber och frysta kolakakor är en riktigt lyxig dessert som andas sommar! Recept på Teas underbara kolakakor hittar du här >>

Ingredienser

portioner

Våfflor

  • 300 g grädde, vispad
  • 180 g vetemjöl
  • 2 dl kolsyrat vatten, iskallt (vanligt går också bra)
  • 50 g saltat smör, brynt

Stekt rabarber

  • 6 rabarber
  • 30 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Vaniljgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vaniljkräm (går att ersätta med 2 tsk vaniljsocker)

Topping

  • kolakakor
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Våfflor
    Vispa grädde.
  2. Häll över grädden i en bunke och vänd i mjöl, vatten och brynt smör i omgångar.
  3. Grädda smeten i ett varmt våffeljärn tills våfflan börjar ta färg.
  4. Stekta rabarber
    Skala och tärna rabarbern.
  5. Smält smöret och häll i rabarbertärningarna när smöret tystnat. Smaksätt med socker och vanilj.
  6. Vaniljgrädde
    Vispa ihop vaniljkräm och vispgrädde med en elvisp.
  7. Topping
    Skeda på generöst med vaniljgrädde centrerat på våfflan. Skeda sedan på rabarber.
  8. Toppa med krossade frysta kolakakor och dekorera med ätbara blommor.