Frasiga potatisskal med syrad silverlök

8 röster
1 h
4
Frasiga potatisskal med syrad silverlök
Foto: Tv4

Detta är det perfekta snackset på lördagen. Krispigt, fullt av smak och enkelt att förbereda sedan tidigare.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Frasiga potatisskal

  • 10 potatis Amandine, tvättade
  • matolja
  • salt
  • 5 dl olja, neutral, till fritering
  • salt

Syrad silverlök

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 silverlök, fint skuren

Servering

  • grädde, syrad
  • löjrom
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Frasiga potatisskal
    Lägg potatisen på en plåt och dressa med olja och lite salt.
  2. Baka potatisen på 175 grader tills den är mjuk. Låt svalna.
  3. Dela dem på längden och gröp försiktigt ur potatisen. (Använd gärna innanmätet till en god gnocchi). Fritera skalen gyllene.
  4. Låt sedan skalen droppa av på ett papper och salta dem lätt.
  5. Syrad silverlök
    Koka upp ättika, socker och vatten och lägg ner tunt hyvlad silverlök.
  6. Låt dra i minst 1 timme
  7. Servering
    Servera skalen med syrad grädde, silverlök och löjrom

Laddar fler recept...