Frasiga potatisskal med syrad silverlök

Frasiga potatisskal med syrad silverlök
Foto: Tv4
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Frasiga potatisskal med syrad silverlök

11 ingredienser

1 h

Detta är det perfekta snackset på lördagen. Krispigt, fullt av smak och enkelt att förbereda sedan tidigare.

Ingredienser

portioner

Frasiga potatisskal

  • 10 potatis Amandine, tvättade
  • matolja
  • salt
  • 5 dl olja, neutral, till fritering
  • salt

Syrad silverlök

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 silverlök, fint skuren

Servering

  • grädde, syrad
  • löjrom

Gör så här

Frasiga potatisskal

  1. Lägg potatisen på en plåt och dressa med olja och lite salt.
  2. Baka potatisen på 175 grader tills den är mjuk. Låt svalna.
  3. Dela dem på längden och gröp försiktigt ur potatisen. (Använd gärna innanmätet till en god gnocchi).
  4. Fritera skalen gyllene.
  5. Låt sedan skalen droppa av på ett papper och salta dem lätt.

Syrad silverlök

  1. Koka upp ättika, socker och vatten och lägg ner tunt hyvlad silverlök.
  2. Låt dra i minst 1 timme

Servering

  1. Servera skalen med syrad grädde, silverlök och löjrom