Frasiga fisknuggets med krämig kålsallad

koket.se
Frasiga fisknuggets med krämig kålsallad
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Frasiga fisknuggets med krämig kålsallad

19 ingredienser

30 min

En variant på klassikern fiskpinnar! Tove panerar bitar av kolja och steker dem frasigt! Till det serverar hon en krämig sallad med vitkål och rotselleri.

Tips! Lägg en fuktig disktrasa under skålen som du slår din majonnäs i, på så sätt har du båda händerna fria till att vispa och droppa olja - utan att skålen flyttar på sig.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g rotselleri
  • 0,5 vitkål
  • 600 g torskfilé (eller koljafilé)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 1 äggula
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1,5 msk citron, saft
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 1 dl sötmandel, rostade och hackade
  • neutral rapsolja
  • 0,5 citron
  • smör
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och citron i en stor salladsskål. Vispa droppvis in olja till en tjock majonnäs. Blanda med yoghurt. Smaka av med salt.
  2. Strimla vitkål och rotselleri tunt med osthyvel eller på mandolin.
  3. Vänd in kålen och rotsellerin i majonnäsen och blanda rejält så att grönsakerna mjukas upp.
  4. Skär fisken i mindre bitar. Blanda panko och dill på ett fat.
  5. Salta fisken. Panera i mjöl, uppvispat ägg och sist panko.
  6. Stek runtom i smör och olja så de får fin färg runtom.
  7. Vänd ihop salladen med gräslök och tillsätt mandeln. Krydda med salt och peppar, smaka eventuellt av med lite citronsaft.
  8. Servera fisken tillsammans med sallad och citronklyfta.

Glöm inte att matsortera skal från kål, rotselleri och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av dina frasiga fiskpinnar. /Köket-redaktionen