Frasiga fish ’n’ chips med frityrsmet på öl

8 röster
4

Inget går upp mot riktigt frasiga fish ’n’ chips med remouladsås. Gör frityrsmeten till fisken på vetemjöl, maizena och öl.

TIPS! Släpp inte ner alla fiskbitar på en gång i frityroljan, då svalnar oljan lätt och bitarna sjunker lätt till botten och bränns. Släpp ned en liten del av fiskbiten först, så frityren får svälla upp lite, på så sätt sjunker den inte till botten och bränns.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600-800 g torsk, sej eller kolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 l frityrolja

Frityrsmet

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk maizena
  • 1,5 dl ljust öl
  • 1 krm dragon
  • 1 krm dillfrö
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda nästan allt vetemjöl med allt maizena och bakpulver i en skål.
  2. Rör försiktigt ner öl, dragon, dillfrön och citronsaften i mjölblandningen till en slät smet. Salta och peppra och låt smeten svälla i ca 15-20 minuter.
  3. Dela fiskfiléerna i jämnstora bitar, ca 12-15 st.
  4. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter. (Ha locket nära till hands om det skulle börja brinna eller koka över).
  5. Vänd fiskbitarna i mjöl och sedan i frityrsmeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5 minuter.
I samarbete med Kökets box
4 februari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...