Frasig våffla med chèvrekräm

Frasig våffla med chèvrekräm
Foto: Tv4

Frasig våffla med chèvrekräm

Av: Natascha - Alingsås

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

40 m

Frasig våffla med chèvrekräm, päron och honung passar perfekt som förrätt innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Våffla

  • 25 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,25 dl vatten, kallt
  • ca 1 krm salt
  • 2 dl vispgrädde

Chèvrekräm

  • 200 g chèvreost
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 krm svartpeppar

Garnityr

  • 60 g pinjenötter
  • 45 g rucolasallad
  • 1 fast päron
  • 8 tsk flytande honung

Gör så här

Våffla

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Rör samman mjöl, vatten och salt till en jämn smet.
  3. Vispa grädden tjock och häll ner den i mjölblandningen. Häll till sist ner smöret.
  4. Grädda tills våfflorna blir gyllenbruna och superkrispiga.

Chèvrekräm

  1. Skär tunt av det vita ”skalet” (möglet) på chèvren. Sedan blandar du osten med crème fraiche och kryddar med svartpepparn. Låt stå kallt medans du gräddar våfflorna.

Servering

  1. Rosta pinjenötterna i en stekpanna på låg värme tills de börjar få färg.
  2. Skölj ruccola.
  3. Skiva upp päronet i mycket tunna skivor.
  4. Grädda 4 våfflor i en smörgåsgrill så att du får en fin fyrkantig form på våfflorna.
  5. Lägg cirka 2 msk chèvrekräm i mitten av våfflan, Lägg skivor från fjärdedels päron längs med krämen, ringla flytande honung över, lägg på ruccola och toppa med pinjenötter.