Frasig torsk med krämig sallad

15 röster
45 min
4
Frasig torsk med krämig sallad
Foto: TV4

Friterad fisk som blir garanterat saftig och frasig. Servera med en krämig kålsallad med asiatiska smaker och ris. 

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port rundkornigt sushiris, alt jasminris
  • 300 g vitkål
  • 2 morötter, skalade
  • 2 salladslökar (alt lite purjolök)
  • 2 msk tahini
  • 2,5 msk majonnäs
  • 1,5 msk japansk soja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 500 g torskfilé, urbenad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 msk bakpulver
  • 0,5 l neutral rapsolja, till fritering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla vitkålen tunt med osthyvel. Skala morötterna i strimlor med potatisskalare. Strimla löken.
  3. Blanda tahini, majonnäs, soja och vinäger i en bunke. Blanda ned vitkål, morot och lök. Vänd in koriander vid servering. Smaka av om det behövs mer soja eller vinäger.
  4. Salta fisken. Ta inte för mycket. Den kan saltas senare också - det blir inte gott med för salt friterad fisk.
  5. Vispa ihop vatten, mjöl och bakpulver till en jämn smet.
  6. Hetta upp oljan, testa ev med en bit bröd, om brödet bubblar och blir gyllene är oljan redo. Se till att hålla ganska låg temperatur på plattan efter att oljan hettats upp så att den inte blir överhettad.
  7. Doppa fisken i frityrsmeten och sänk ned i den heta oljan. Fritera till gyllene och frasig. Låt rinna av på hushållspapper eller galler.
  8. Servera med sallad och ris.
2 februari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...