Frasig örtlax med potatisstomp

55 röster
30 m
4
Frasig örtlax med potatisstomp
Foto: TV4

Panko- och örtpanerad lax som serveras med potatisstomp smaksatt med gräddfil och blandad örter. Superenkel vardagsmat med massor av smak!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar lax utan skinn
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ägg
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 3 dl panko
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • olja, att steka i
  • smör, att steka i

Stomp

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 dl örter, hackade (ex oregano, timjan, persilja eller salvia)
  • 1 citron, rivet skal från
  • 2,5 dl gräddfil
  • salt
  • peppar

Till servering

  • grönsallad
  • gröna ärter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mosa potatisen med en stomp och rör ner rivet citronskal, gräddfil och hackade örter. Smaka av med salt.
  2. Blanda panko med finhackad dill och gräslök. Krydda laxen med salt och peppar. Vänd laxen först i vetemjöl, sedan i ägg och sedan i panko-blandningen så att laxen täcks helt o panering.
  3. Stek laxen i smör och olja tills den är gyllenbrun runt om. Servera genast med potatisstomp och grönsallad med gröna ärtor.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...