• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Frasig örtlax med potatisstomp

Frasig örtlax med potatisstomp
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Frasig örtlax med potatisstomp

57

3 steg att laga

18 ingredienser

30 m

Panko- och örtpanerad lax som serveras med potatisstomp smaksatt med gräddfil och blandad örter. Superenkel vardagsmat med massor av smak!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 bit lax utan skinn
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ägg
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • olja, att steka i
  • smör, att steka i

Stomp

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 dl blandade örter, hackade (ex oregano, timjan, persilja eller salvia)
  • 1 citron, rivet skal från
  • 2,5 dl gräddfil
  • salt
  • peppar

Till servering

  • grönsallad
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mosa potatisen med en stomp och rör ner rivet citronskal, gräddfil och hackade örter. Smaka av med salt.
  2. Blanda panko med finhackad dill och gräslök. Krydda laxen med salt och peppar. Vänd laxen först i vetemjöl, sedan i ägg och sedan i panko-blandningen så att laxen täcks helt o panering.
  3. Stek laxen i smör och olja tills den är gyllenbrun runt om. Servera genast med potatisstomp och grönsallad med gröna ärtor.