Frasig örtlax med potatisstomp
Frasig örtlax med potatisstomp
18 ingredienser
30 m
Panko- och örtpanerad lax som serveras med potatisstomp smaksatt med gräddfil och blandad örter. Superenkel vardagsmat med massor av smak!
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 4 bitar lax utan skinn
- salt
- svartpeppar
- 1 ägg
- ca 1 dl vetemjöl
- 3 dl pankoströbröd
- 1 dl dill, finhackad
- 1 dl gräslök, finhackad
- olja, att steka i
- smör, att steka i
Stomp
- 800 g mjölig potatis
- 2 dl blandade örter, hackade (ex oregano, timjan, persilja eller salvia)
- 1 citron, rivet skal från
- 2,5 dl gräddfil
- salt
- peppar
Till servering
- grönsallad
- gröna ärtor
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Mosa potatisen med en stomp och rör ner rivet citronskal, gräddfil och hackade örter. Smaka av med salt.
- Blanda panko med finhackad dill och gräslök. Krydda laxen med salt och peppar. Vänd laxen först i vetemjöl, sedan i ägg och sedan i panko-blandningen så att laxen täcks helt o panering.
- Stek laxen i smör och olja tills den är gyllenbrun runt om. Servera genast med potatisstomp och grönsallad med gröna ärtor.