Fräsch, gammeldags och nästan gratis nässelsoppa

Fräsch, gammeldags och nästan gratis nässelsoppa
Foto: TV4

Fräsch, gammeldags och nästan gratis nässelsoppa

2

11 steg att laga

11 ingredienser

30m

Härlig nässelsoppa med vitt vin och gräslök, serveras med kokta ägghalvor

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 l späda nässlor
  • 1 l vatten
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt
  • vitpeppar

Till servering

  • 4 ägg, hårdkokta
  • gräslök, hackad

Gör så här

  1. Rensa och skölj nässlorna.
  2. Koka dem i 3–5 min.
  3. Sila och spola med kallt vatten.
  4. Hacka nässlorna fint.
  5. Värm buljongen i en kastrull.
  6. Smält smöret och tillsätt mjölet i en separat kastrull.
  7. Tillsätt den varma buljongen till mjölet och smöret, vispa hårt under tiden.
  8. Tillsätt nässlorna och hackad gräslök.
  9. Koka upp soppan.
  10. Krydda med salt och peppar efter smak.
  11. Servering
    Servera den varma soppan med kokta ägghalvor och mer gräslök.