Fräsch, gammeldags och nästan gratis nässelsoppa

30m
4
Fräsch, gammeldags och nästan gratis nässelsoppa
Foto: TV4

Härlig nässelsoppa med vitt vin och gräslök, serveras med kokta ägghalvor

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 november 2017
30m
4

Du behöver

  • 2 l späda nässlor
  • 1 l vatten
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt
  • vitpeppar

Till servering

  • 4 ägg, hårdkokta
  • gräslök, hackad

Gör så här

  1. Rensa och skölj nässlorna.
  2. Koka dem i 3–5 min.
  3. Sila och spola med kallt vatten.
  4. Hacka nässlorna fint.
  5. Värm buljongen i en kastrull.
  6. Smält smöret och tillsätt mjölet i en separat kastrull.
  7. Tillsätt den varma buljongen till mjölet och smöret, vispa hårt under tiden.
  8. Tillsätt nässlorna och hackad gräslök.
  9. Koka upp soppan.
  10. Krydda med salt och peppar efter smak.
  11. Servering
    Servera den varma soppan med kokta ägghalvor och mer gräslök.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept