Fransk slarvsylta

Fransk slarvsylta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fransk slarvsylta

9 ingredienser

Imponera med en hemmagjord sylta på buffén eller julbordet nästa gång. Berätta bara inte för gästerna hur lätt den var att laga...

Ingredienser

portioner
  • ca 250 g färskt bogfläsk
  • ca 250 g kalvkött benfritt
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 4 kryddpepparkorn
  • 3 vitpepparkorn
  • 1 krm timjan
  • 1 krm fyra kryddor
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Skär allt kött i små tärningar. Koka upp det med vattnet och skumma väl. Tillsätt salt och kryddor och koka tills nästan allt vatten kokat bort och syltan är grötig.
  2. Mosa köttet med en gaffel eller kör det i mixer.
  3. Packa syltan i en skål och lägg på lagerbladet. Låt kallna. Inlagd gurka eller rödbetor är gott till.