Fransk potatis och purjolökssoppa
Fransk potatis och purjolökssoppa
12 ingredienser
20 m
Crème Vichyssoise som den här franska potatis och purjolökssoppa heter är en riktigt smart rätt som inte kostar mer än 5 kroner per potion!
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök, hackad
- 1 msk olja
- 1 msk olivolja
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 potatisar, skalade i kuber (stora)
- 3 purjolökar, vita delen sköljd och skivad
- 1 dl kokosgrädde
- salt
- peppar
- gräslök
- broccoli, kokta
- brödkrutonger
Gör så här
- Fräs löken i olja och olivolja utan att den tar färg.
- Tillsätt buljongen, låt koka upp och tillsätt sedan potatisen samt purjolöken. Koka tills potatisen mjuknat.
- Mixa soppan i en blender, tillsätt kokosgrädden och mixa igen.
- Värm upp soppan och smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med finhackad gräslök, broccoli och brödkrutonger.