Fransk chokladtårta i långpanna
Fransk chokladtårta i långpanna
9 ingredienser
1 h
"En lyxig, maffig chokladtårta som lika gärna skulle kunna ha kommit från ett finare konditori. Så enkel att baka och riktigt chokladig och god." /Linda
Ingredienser
- 250 g smör
- 400 g mörk choklad
- 4 dl strösocker
- 2 krm salt
- 6 ägg
- 3 dl vetemjöl
Chokladganache
- 400 g mörk choklad
- 2 dl vispgrädde
Garnering
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i smöret och smält samman. Stäng av värmen.
- Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en långpanna, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt den kallna i formen.
Chokladganache
- Smält chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt vispgrädde och rör om till en slät chokladsmet.
- Bred ut chokladsmeten över chokladbottnen. Låt den stelna i kylen. Pudra över florsocker. Servera med vispgrädde och bär.