Fransk chokladtårta i långpanna

fransk chokladtårta
Foto: Linda Andersson
Linda Andersson
Linda Andersson

Fransk chokladtårta i långpanna

0

9 ingredienser

1 h

"En lyxig, maffig chokladtårta som lika gärna skulle kunna ha kommit från ett finare konditori. Så enkel att baka och riktigt chokladig och god." /Linda

Ingredienser

portioner
  • 250 g smör
  • 400 g mörk choklad
  • 4 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 6 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Chokladganache

  • 400 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i smöret och smält samman. Stäng av värmen.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt den kallna i formen.
  5. Chokladganache
    Smält chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt vispgrädde och rör om till en slät chokladsmet.
  6. Bred ut chokladsmeten över chokladbottnen. Låt den stelna i kylen. Pudra över florsocker. Servera med vispgrädde och bär.